Faruk Yalçın ZOO

HABERLER

2022 yılında 2 çift yeni kelaynak FYZoo’ya geldi

Kelaynaklar tarihler boyu “Bereketin sembolü” olarak görülmüştür. Doğal yaşam alanları sadece Fas, Suriye ve Türkiyede bulunuyor. Kaçak avlanma ve habitat kaybı karşılaştıkları en ciddi tehlikeler arasında. Kelaynakların nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya. FYZoo 1996’dan günümüze kelaynak neslini korumak için çaba gösteriyor.

2022 yılında parkımızda bulunan 9 kelaynak kuşuna ek olarak Birecik’teki kelaynak üreme istasyonundan 2 çift kelaynak daha geldi. Parkımıza yeni katılan kelaynakların alışama süreci sonrasında diğer kelaynaklarla kaynaşmasını ve üreme döneminde yeni yavrular için eş olmaları için gerekli koşulları sağlıyoruz. 

Yeni kelaynak çiftleriyle beraber hedefimiz, ülkemizdeki kelaynak popülasyonuna destek olmak ve doğal yaşam ortamlarının dışında koruma altına alınıp üremelerini sağlamak. Aramıza katılacak yeni kelaynak yavruları popülasyona önemli bir katkı sunacaktır.

 FYZoo kurulduğu günden bugüne, 27’si kritik seviyede ve 6’sı Anadolu türü olmak üzere, toplam 39 nesli tükenme tehlikesi altında bulunan hayvan türünü koruma altına aldı. Koruma programımıza dahil edilmiş diğer canlılarımızı incelemek için tıklayın.

Parkımızı ziyaret ederek FYZoo’nun yaban hayatı korumak için gösterdiği çabaya destek olabilirsiniz. Ayrıca online mağazamızdan alışveriş yaparak ve bir canlının bakımını üstlenmen için Evlat Edinme programına katılarak FYZoo’nun çabasına destek olabilirsiniz.

Bilet almak için tıklayın.

Online Mağazada alışveriş yapmak için tıklayın.

Evlat Edinme programına katılmak için tıklayın.

Diğer Haberler