Faruk Yalçın ZOO

Ara
Close this search box.

Abdim leyleği

Ciconia abdimii

01-YAYGIN_TUR

Daha fazla bilgi için iucnredlist.org adresini ziyaret edin.

IUCN KIRMIZI LİSTE

Hassas Seviyede Tehlike Altında

Daha fazla bilgi için iucnredlist.org adresini ziyaret edin.

Doğu Afrika boyunca Etiyopya'dan güney Afrika'ya kadar açık yerleşim alanlarında yaşarlar.
Abdin leyleğ böcek , balık, amfibiler, sürüngenler, küçük memeliler ve küçük kuşlar gibi çok geniş bir yelpazede beslenir. Besinlerinin çoğunu yerden, kısa bitki örtüsü içinden ve sığ sulardan toplar.
Hem erkeği hem de dişisi, çubuklardan oluşan ve birkaç yıl kullanılabilen büyük bir yuva yapar.
Dişi leylek her yıl bir kereliğine olmak üzere dört yumurta yumurtlar ve yavrular 33-34 gün sonra aynı anda olmamak üzere yumurtadan çıkar. Çifti oluşturan kuşların ikisi de kuluçkaya yatar ve birlikte yavruları beslerler. Yavrular yumurtadan çıktıktan 58-64 gün sonra yuvadan ayrılır ve 7 ila 20 gün daha ebeveynler tarafından beslenir.

Galeri

160’ın üzerinde hayvan türü FYZoo’da.
Yaban hayatın gizemli dünyasını FYZoo’da keşfedin!