Faruk Yalçın ZOO

Ara
Close this search box.

Afrika devekuşu

Struthio camelus

01-YAYGIN_TUR

Daha fazla bilgi için iucnredlist.org adresini ziyaret edin.

IUCN KIRMIZI LİSTE

Hassas Seviyede Tehlike Altında

Daha fazla bilgi için iucnredlist.org adresini ziyaret edin.

Deve kuşları Afrika'ya özgü hayvanlardır. Geniş çayırlık alanlarda ve çöllerde yaşarlar.
Afrika devekuşları, hem bitki hem de hayvan yer. Diyetleri çoğunlukla bitkilerin yaprakları ve böcekler, kertenkeleler ve küçük kaplumbağa gibi küçük hayvanlardan oluşur. Düzenli su içmezler. Sadece bitkilerin yapraklarını tüketerek susuzluklarını giderirler.
Bu kuşlar uçmazlar ancak hızlı koşuculardır. Ayrıca iki parmağı olan tek kuş türüdür.
Devekuşlarının çiftleşme dansları, hayvanların en güzel kur dansları arasındadır. Dişi devekuşu 8 yumurtadan daha az olamaz. Erkek ve dişi devekuşları sırayla yumurtaları kuluçkaya yatırır. Devekuşu yumurtası yaklaşık 1400 gram ila 1600 gram arasındadır.

Galeri

160’ın üzerinde hayvan türü FYZoo’da.
Yaban hayatın gizemli dünyasını FYZoo’da keşfedin!