Faruk Yalçın ZOO

Büyük sülfür kakadu

Cacatua galerita galerita

01-YAYGIN_TUR

Daha fazla bilgi için iucnredlist.org adresini ziyaret edin.

IUCN KIRMIZI LİSTE

Hassas Seviyede Tehlike Altında

Daha fazla bilgi için iucnredlist.org adresini ziyaret edin.

Bu türün büyük bir kısmı doğu ve güneydoğu Avustralya, Tazmanya, Perth ve Yeni Zelanda'da yaşamaktadır. Egzotik ormanların yoğun olduğu ve tarlaların bulunduğu yerlerde popülasyonları yoğunlaşmıştır.
Büyük sülfür kakadu, kancalı gagası, parlak sarı tepesi ve kanatlarıyla kuyruğunun altında sarı tüyleri olan büyük beyaz bir papağandır. Vücut uzunluğu tahminen 50 cm civarındadır. Kanat açıklığı 103 cm uzunluğuna kadar ulaşabilir.
Büyük sülfür kakaduların beslenme listesinde ise tohumlar, kabuklu yemişler, meyveler ve bazı böcekler yer almaktadır.
Sülfür taçlı kakaduların üreme dönemleri yaşadıkları bölgeye göre değişebilir. Yumurtalarını ağaç kovuklarına bırakırlar. Kuluçka dönemi yaklaşık 30 gün kadar sürer. Habitat tahribatı ve yasadışı hayvan ticareti nedeniyle gün geçtikçe sayıları azalan büyük sülfür kakaduları CITES Ek II'de listelenmiştir; bu durum, onların ticaretine yasalarla kısıtlama getirildiği anlamına gelir.

Galeri

160’ın üzerinde hayvan türü FYZoo’da.
Yaban hayatın gizemli dünyasını FYZoo’da keşfedin!