Faruk Yalçın ZOO

Ara
Close this search box.

Siyah kanatlı tavus kuşu

Pavo cristatus

01-YAYGIN_TUR

Daha fazla bilgi için iucnredlist.org adresini ziyaret edin.

IUCN KIRMIZI LİSTE

Hassas Seviyede Tehlike Altında

Daha fazla bilgi için iucnredlist.org adresini ziyaret edin.

Hint tavus kuşu olarak da bilinen bu tavus kuşu Hindistan yarımadasında özgüdür. Çoğunlukla açık orman habitatlarında yerde yaşayan, göç etmeyen ve soğuk iklime dayanıklı olan bir kuş türüdür.
Omnivor olan siyah kanatlı tavus kuşlarının beslenme listesinde böcekler, küçük amfibiler, küçük sürüngenler, çiçekler, tahıl ve otlar bulunur.Bu kuşlar, su yerine toz banyosu yaparlar.
Haziran ayından aralık ayına kadar uzun kuyrukları olan erkek tavus kuşlarının kuyruk tüyleri Ocak ayında atılır, ancak üreme mevsimi yaklaştığında hızlı bir şekilde yeniden büyür.
Kuyruk kısmında daha az göz lekesi olan bir tavus kuşunun vücudunda dolaşan daha fazla heterofil vardır; bu da tavus kuşunun bir enfeksiyonla savaşmak için daha fazla enerji harcadığını gösterir. Bu nedendendir ki dişi Tavus kuşları en çok göz lekesi olan erkek tavus kuşlarını seçiyor çünkü yavrularının erkeğin üstün bağışıklık sistemini miras alacaklarını ve hayatta kalma şanslarının daha yüksek olacağını umuyorlar.

Galeri

160’ın üzerinde hayvan türü FYZoo’da.
Yaban hayatın gizemli dünyasını FYZoo’da keşfedin!