Faruk Yalçın ZOO

Ara
Close this search box.

Top piton

Python regius

02-KIRILGAN_SEVIYEDE

Daha fazla bilgi için iucnredlist.org adresini ziyaret edin.

IUCN KIRMIZI LİSTE

Hassas Seviyede Tehlike Altında

Daha fazla bilgi için iucnredlist.org adresini ziyaret edin.

İsmini, kendini tehlike altında hissettiğinde bir top biçimine girmesinden alır. Bu yılan kafasını, vücudunun halkalarının altına gömerek kafasını korumak üzere vücudunu kullanır. Bununla beraber tehdit edildiklerinde yüksek sesle tıslama davranışı da gösterirler.
Top pitonu Batı ve Orta Afrika'da yaşar ve Afrika’nın en küçük yılan türüdür.
Kertenkeleleri, diğer yılanları, kuşları ve küçük memelileri avlayarak beslenir. Top pitonları yalnızca birkaç haftada bir yemek yerler; yiyecek olmadan birkaç aya kadar yaşayabilirler.
Üreme sırasında 4-12 yumurta bırakırlar. Dişiler, yavrular çıkana kadar, yaklaşık 3 ay boyunca yumurtaları vücutları ile sararlar.

Galeri

160’ın üzerinde hayvan türü FYZoo’da.
Yaban hayatın gizemli dünyasını FYZoo’da keşfedin!