Faruk Yalçın ZOO

Ara
Close this search box.

HABERLER

FYZoo Mısır akbabalarını korumak için ne yapıyor?

Mısır akbabası, her yıl üremek için Türkiye’ye göç ederken 7.000-11.000 km arası bir yolculuk yapıyor. Fakat göç yolları tehlikelerle dolu. Elektirik telleri en büyük tehlikelerden birini oluşturuyor. Tellere çarpan akbabalar çoğu zaman yaralanıyor, bazı vakalar ölümle sonuçlanıyor. Oysa Mısır akbabası tüm akbaba türleri içinde nesilleri en hızlı yok olan tür. 

Mısır akbabası, Dünya Doğa ve Doğal Yaşamı Koruma Birliği (IUCN Redlist) tarafından Dünya genelinde “Tehlike Altında” olarak listeleniyor.

FYZoo olarak onları korumak için çaba gösteriyoruz. Öncelikli amacımız nesli tehdit altında olan Mısır akbabasının varlığını korumak. Peki onları korumak için ne yapıyoruz?

Yaban hayatta yaralanmış Mısır akbabalarını rehabilite ediyoruz. Rehabilitasyon süreçleri tamamlanan akbabaları doğaya salıyoruz. Ne yazık ki bu durum hepsi için geçerli değil. Bazı kuşların yaralarının durumu gereği doğaya bırakılamıyor. Onları parkımızda koruma altına alıyoruz ve uygun üreme koşulları sağlıyoruz. Böylece doğada azalan popülasyonlarının artması için zamanı geldiğinde yavruları doğaya salmayı amaçlıyoruz.

Siz de parkımızı ziyaret ederek Mısır akbabalarını yakından görebilir, FYZoo’nun yaban hayatı korumak için gösterdiği çabanın bir parçası olabilirsiniz.

Parkımız haftanın her günü açık.

Ziyaret hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.

Diğer Haberler